Full-service industrieel montagebedrijf Samoco integreert activiteiten Dockx Industries
Samoco, een 100% dochterbedrijf  van de Sarens Group, neemt de volledige activiteiten van het Belgische Dockx Industries over. Deze overname kadert binnen de plannen van Samoco om tegen 2016, dé referentie te zijn op het vlak van full-service industrië
12
July 2012

Het full-service industriële montagebedrijf Samoco neemt vanaf 2 februari alle activiteiten over van DockxIndustries, onderdeel van de Dockx Group en actief in industrieel onderhoud en industriële verhuis. De personeelsleden die vandaag bij Dockx Industries aan de slag zijn, worden vanaf die datum geïntegreerd binnen Samoco. De recente overname omvat alle activiteiten, alsook het beschikbare rollend materieel en het montagegereedschap.

De overname van Dockx Industries kadert binnen de groeiplannen van Samoco om tegen 2016 binnen de Belgische markt uit te groeien tot de referentie op het vlak van full-service industriële montage. 

"De vakkennis en de veelzijdigheid van de medewerkers van Dockx Industries gaven voor ons de doorslag om in te gaan op deze opportuniteit. Samoco is reeds geruime tijd actief op de markt van industriële verhuis. Deze overname zal ons in staat stellen om onze expertise op dit vlak nog verder uit te breiden en op die manier onze klanten nog beter te bedienen", aldus Arne Depuydt, General Manager Samoco.

"Dockx Industries, sinds 2005 een 100% dochter van Dockx Group (Emporia Invest Holding & Finance NV), voegde als specialist van industriële verhuisactiviteiten een meerwaarde toe binnen de totale verhuiscompetenties van Dockx.  Recent heeft Dockx Group, binnen haar toekomstvisie, echter de strategische keuze gemaakt om voluit in te zetten op de synergie tussen haar reeds bestaande verhuur-, verhuis- en logistieke activiteiten. Deze aanpak zorgt voor een vernieuwend en duurzaam distributieconcept met afhaalpunten aan de rand van de stad en uniforme 'last mile' leverservices met verhuur, montage- en installatiemogelijkheden in de nabijheid van elk afzetgebied in België. 'From store to door & more' is een complete supply chain, voor volumineuze consumenten goederen, achter de 'omni channel' en 'consumer centric' verkoopskanalen van onze klanten, zijnde de fabrikanten en de retailers. Dockx Group gaat in haar vernieuwde opzet, in de komende 3 jaar, nog 14 nieuwe verhuur-, verhuis- en logistieke stadsdistributiecentra opzetten, verspreid over het ganse land. De teller zal op het einde van de rit dan op een totaal van 30 strategisch gekozen Dockx Service Shops uitkomen. Het was voor ons dan ook duidelijk dat Dockx Industries een minder actieve rol zou opnemen in ons toekomst verhaal en dus zijn we op zoek gegaan naar een waardige overnemer van deze activiteit. Samoco was de evidente keuze", aldus Jozef Dockx, CEO van de Dockx Group.

 Over Samoco
Samoco is een 100% dochterbedrijf van de Sarens Group. Als full-service montagebedrijf met een multidisciplinaire expertise staat Samoco in voor het monteren en demonteren van fabrieksinstallaties en industrieel materiaal, mechanisch onderhoud en revisie van havenkranen en rolbruggen en het verhuur van kranen. Samoco telt vandaag 110 werknemers en opereert vanuit haar locatie in Zwijndrecht.

Over Sarens Group
Het van oorsprong Belgische Sarens biedt al bijna 60 jaar zware hijsdiensten, speciaal transport en speciale riggingsdiensten. Vandaag is de Sarens Group een bloeiende internationale onderneming die actief is in 60 landen verspreid over 6 continenten. Het succes van de Sarens Group als specialist van buitengewone operaties, is gebouwd rondom een niet-aflatende inzet voor veiligheid, technische creativiteit en operationele uitmuntendheid. Met meer dan 4200 medewerkers, een van 's werelds grootste voorraden aan kranen, trailers en speciale riggingwerktuigen, is de Sarens Group een internationale marktleider op zijn gebied. Sarens is vooral actief in de sectoren van de olie- en gasproductie, onshore en offshore (wind)energie, petrochemie, mijnbouw en nucleaire energie.

Voor informatie:

An Steylemans
Corporate Communication Manager
+32 (0)52 319 381
an.steylemans@sarens.com